Wie zijn wij?

Onze geschiedenis


Het verhaal begon in 1980 toen Jan Mels een kleine natuurwinkel begon. Naast natuurproducten begon hij ook met de verkoop van wijn. In deze periode werd hij door het wijnvirus gebeten. Hij is bijvoorbeeld ook één van de oprichters van wijnclub "La Cuverie" en daarnaast heeft hij nog verschillende jaren avondles gegeven rondom wijn.


Enkele jaren erna trouwde hij met Viviane Van Hulle, die ervaring had in het grootwarenhuis van haar ouders om de zaak uit te breiden. Ze verhuisden naar de Hoekstraat 12. Naast natuurproducten begon men met de verkoop van charcuterie, kaas, brood en bier, de wijnafdeling werd fors uitgebreid.


Door zijn vele reizen naar Zuid-Amerika en zijn grote kennis van wijn was Jan Mels één van de pioniers op het vlak van nieuwe wereld wijnen. Reeds meer dan 25 jaar geleden begon hij met de invoer van Viña Echeverria uit Chile, daarna volgde Casas Del Bosque. Toen kwam Zuid-Afrika aan de beurt. Hij begon met de invoer van Boland Kelder en Darling Cellars. Recent werd Finca Sophenia uit Argentinië nog aan dit rijtje toegevoegd.


Een achtal jaar geleden stapte de zoon Jasper Mels ook in de zaak. Na de basis onder de knie te krijgen begon hij een opleiding als Sommelier-Conseil aan de Université du Vin in Suze-La-Rousse. In 2015 haalde hij zijn diploma, klanten kunnen dus ook bij ons terecht voor de perfect wijn-gerecht combinatie.

Openingsuren:


Maandag, Dinsdag en Woensdag: gesloten

Donderdag & Vrijdag 10u-12u en van 14u tot 18u

Zaterdag: 10u-12u en van 14u tot 17u

Featured Products


Consectetur adipisicing eiusmod tempor incididunt labore et dolore magna aliqua veniam exercitation ullamco laboris aliquip consequa.

Consecteur adipscing eiusmo tempo incdiun labore dolore magna aliqua veniam nostrud exercitaon ullamco laboris aliquip commodo consequat.


Duisaute quasi architecto beatae explicabo voluptas aspernatur in consecteur adipiscs numquam tempora incidunt labore magnam aliquam quaerat voluptatem.

Our Product


Dipisicing eiusmo tempor incidiunt labore dolore magna veniam nostru.

We Accept

BANK