Darling Cellars

Darling Cellars


De Darling Cellar coöperatie zag reeds het licht in 1948, maar veranderde in 1996 resoluut van koers door te kiezen voor een gelimiteerde, kwalitatief hoogstaande productie. Vandaag produceren een 20-tal wijnboeren Sauvignon Blanc en Shiraz van wereldklasse op de circa 1300 ha wijngaard. 

Vrijwel alle wijngaarden bestaan uit ‘bush’ wijnstokken. Aangezien ze gehard zijn tegen droogte, lag deze keuze voor de hand in een gebied waar irrigatie onmogelijk is. Toch tiert de fauna en flora welig in de Westkust en staat ze bekend als één van meest diverse natuurlijke gebieden. In 2003 werd haar unique terroir erkend door de demarcatie van de regio als Wine of Origin Darlin en onderscheidde ze zich van het meer inlands gelegen Swartland.

De koele bries van de Atlantische oceaan, 6 à 30 km gelegen van de wijngaarden, maakt het cultiveren van ‘koude klimaat rassen’ mogelijk. Hier ligt de bestaansoorzaak van zijn premium Sauvignon Blanc. Andere paradepaardjes zijn Shiraz, Pinotage, Chenin Blanc en Cinsaut. Wijnstokken die werden aangepland in de jaren ‘50 leveren nog steeds druiven voor deze laatste.


Het resultaat zijn wijnen die zeer trouw zijn aan het ras en de regio, een bijzonder gebied van Zuid- Afrika. 


Openingsuren:


Maandag, Dinsdag en Woensdag: gesloten

Donderdag & Vrijdag 10u-12u en van 14u tot 18u

Zaterdag: 10u-12u en van 14u tot 17u

We Accept

BANK