Boland Cellar

Boland Cellar


Ten noorden van Kaapstad in de Paarl Vallei is één van de topproducenten van Zuid- Afrika, Boland Cellar, gevestigd. Het moderne wijnbedrijf, dat meer dan 150 wijnboeren als aandeelhouders heeft, is het laatste decennium geëvolueerd in een dynamische en progressieve kelder. De drang naar innovatie is duidelijk zichtbaar in de creatie van de recente Cappucino Pinotage waarbij men, ondanks het toevoegen van mocca- en koffietoetsen, de authenticiteit van Pinotage met zijn terroir smaak en fruitige rode bessen wist te behouden.


Boland Cellar dankt zijn verdiensten aan zgn. ‘regionaliteit’, refererend naar de grondige kennis over de regio. 60 jaar ging vooraf aan het ontleden van de Paarl Vallei en zijn grote verscheidenheid aan mesoklimaten, grond en aspecten. Het resulteerde in het onderscheiden van 5 klimaatzones en de kunst om elk dezer te beplanten met de meest geschikte wijnstokken.

De ‘5 klimaten’ zijn: Paardeberg met zijn uitzonderlijke granietbodem die een prachtige Chenin Blanc en Sauvignon Blanc oplevert; de Drakenstein mountains; het Swartland voor de robuuste en volle Pinotage en Shiraz; de kustgebieden zoals Durbanville en Klipheuvel met hun koele zeeklimaat; en last but not least de Berg River Valley ideaal voor fruitige witte wijnen.


Tenslotte differentieert het wijnhuis zich door het meesterlijk blenden van de wijnen van de verschillende zones.


Het vakmanschap en kwaliteit van deze kelder staan buiten kijf. Getuige: hun immense trofeeënkast. Tijdens de prestigieuze Veritas Awards in 2011 sleepte het maar liefst 4 gouden, 8 zilveren en 7 bronzen medailles in de wacht.Openingsuren:


Maandag, Dinsdag en Woensdag: gesloten

Donderdag & Vrijdag 10u-12u en van 14u tot 18u

Zaterdag: 10u-12u en van 14u tot 17u

We Accept

BANK