Château Du Cèdre (Cahors)

Château Du Cèdre


Pascal Verhaeghe, die Vlaamse roots heeft, wordt wel eens de guru van Cahors  genoemd. Met zijn broer Jean-Marc produceert hij iconische wijnen (zoals de GC) op de klei- kalksteenrijke hellingen van Bru te Vire-sur-Lot. Het domein werd door hun vader in 1956 opgericht op door vorst verwoeste wijngaarden. Beide zonen studeerden oenologie, maar het is Pascal die zich ontfermt over de kelders en Jean-Marc over de wijngaarden. Men hanteert de methode van ecologische wijnbouw, opbrengstreductie door ernstig te snoeien, ontbladering voor een optimale zonblootstelling en luchtcirculatie en oogsten wanneer de druiven zich op het randje van rijpheid bevinden. 


Ze slagen er in de Cahors uit de schaduw van Bordeaux te laten treden met de diepe intense Malbec, de koning van deze regio. Naast ‘gewone’ rode wijnen, vinifieert Château du Cèdre enkele speciale cuvée’s, waaronder Le Prestige en GC. Op een mix van nieuwe en oude eik, zijn de top cuvée’s gemaakt van de laagste opbrengsten en oudste wijnstokken (tot wel 55 jaar).


Tussen 1988 en 1999 werd "Le Prestige" door Guide Hachette gelauwerd met 8 keren Coup de Coeur op 12 jaar. In Parker's Wine Buyer's Guide kreeg deze wijn 5 sterren, wat als "vin exceptionnel" wordt vertaald.


De “Grand Cru” ligt 2 jaar op vaten en rijpt vervolgens 8 jaar in fles in de kelders van de Château.
Openingsuren:


Maandag, Dinsdag en Woensdag: gesloten

Donderdag & Vrijdag 10u-12u en van 14u tot 18u

Zaterdag: 10u-12u en van 14u tot 17u

We Accept

BANK