Pierre Usseglio (Châteauneuf du Pape)

Domaine Pierre Usseglio


De roem van deze grand crû de la Vallée du Rhône is universeel. De regio tussen Avignon en Orange wordt al eeuwen gelauwerd om zijn wijnteelt door de productie van uitgelezen, elegante, krachtige wijnen. Het dominant steenachtige terroir die de wijn zo uitzonderlijk maakt, dankt zijn bestaan aan de nabijheid van de Rhône. De fameuze cailloux roulés werden reeds in de ijstijd meegevoerd vanuit de Alpen naar de terrassen.


De gemeenten bestendigen nu het culturele erfgoed nagelaten door de mannen die de geschiedenis van Chateauneuf du Pape hebben gemaakt.

Een domein dat deze alle eer aandoet is Domain Pierre Usseglio. Het verhaal begint als de Italiaan Francis Usseglio in 1931 uit Italië vertrekt en in Chateauneuf aan de slag gaat als arbeider bij een wijnboer. Na de oorlog lukt het hem zelf een stuk land te verkrijgen. Anno 2012 is de derde generatie aan zet. Francis’ kleinzonen Jean- Pierre en Thierry leiden 24 ha waarvan de meerderheid van de wijnstokken meer dan 60 jaar zijn. Traditiegewijs worden de druiven handmatig geoogst en geselecteerd. Ontsteeld en gefermenteerd worden ze daarna gedurende 18 tot 20 maanden op eik gelagerd. Een zeer gelimiteerd rendement rond de creatie één der meest exclusieve wijnen af.


Openingsuren:


Maandag, Dinsdag en Woensdag: gesloten

Donderdag & Vrijdag 10u-12u en van 14u tot 18u

Zaterdag: 10u-12u en van 14u tot 17u

We Accept

BANK