Domaine La Réméjeanne (Rhône)

Domaine La Réméjeanne


Het familiebedrijf La Réméjeanne werd in 1960 met 5 ha opgericht door Vader François Klein nabij Bagnol sur Cèze te midden van het groen en de olijfgaarden. Zoon Rémy nam in 1988 het fors gegroeide domein over en besloot de lijn van zijn vader verder te zetten door ambachtelijk te verbouwen. De liefde voor wijn weerspiegelt zich in de biologische teelt en behandeling van de wijnstokken, zoals vendage.

Vandaag bezit men over 38 ha wijngaarden die op 200 à 280 m hoogte genieten van een terroir van leem, gebarsten kalkzandsteen en kalkklei. De ‘Côtes du Rhône’ bevinden zich op de oostelijke hellingen waar de rots diep ligt, terwijl de ‘Côtes du Rhône Villages’ op de zuidoostelijke liggen. Doe daar bovenop de stevige mistrals en aangroei van wingerds en men verkrijgt wijnen die een pittige, frisse structuur bezitten. Bovendien hebben ze een lange nasmaak en potentieel om langer te rijpen in de fles.


Om het culinair plaatje te vervolledigen, kan u tevens genieten van hun ambachtelijke olijfolie en vijgenjam.Openingsuren:


Maandag, Dinsdag en Woensdag: gesloten

Donderdag & Vrijdag 10u-12u en van 14u tot 18u

Zaterdag: 10u-12u en van 14u tot 17u

We Accept

BANK