Domaine La Fourmone (Rhône)

Domaine La Fourmone


Genesteld onder de rotsen aan de ver oostelijke rand van de Rhône vallei, is La Fourmone gevestigd, één van de trouwste familiedomeinen waar traditie en trots overvloedig aanwezig zijn. Roger Combe heeft de liefde voor het land bijgebracht in het wijnmaken en deze ethos wordt nu bestendigd door zijn dochters.

De wijngaarden van Vaqueyras bestrijken 20 ha op rotsachtige, meestal zandkalksteen ondergrond. In Gigondas liggen 10 ha aan de voet van de ‘Laces of Montmirail’. De traditionele banken op de hellingen huizen Grenache, Syrah en Mourvède. Omgeven door pijnbomen, tijm, rozemarijn en de zonnige Provence, gevoed door klei en kalksteen en vergezeld van een zuid / zuidwestenwind ontstaan hier grote wijnen.


Beroemd in Frankrijk om zijn Vacqueyras, werd La Fourmone bekroond met een van de slechts twee Coup de Coeurs (de hoogste onderscheiding van de Guide Hachette) in Gigondas voor 2011. Hun wijnen zijn snel uitverkocht, doch we reppen ons elk jaar om te zorgen dat hier een klein perceel kan worden aangeboden.

 Openingsuren:


Maandag, Dinsdag en Woensdag: gesloten

Donderdag & Vrijdag 10u-12u en van 14u tot 18u

Zaterdag: 10u-12u en van 14u tot 17u

We Accept

BANK