Domaine l'Oratoire St-Martin (Rhône)

Domaine l'Oratoire St-Martin


Eén van de belangrijkste crus van de Côtes du Rhône Villages. De broers Alary bouwen met verve voort aan het 10 generaties oude familie-erfstuk. Sinds 1692 glooien de wijngaarden over de hellingen van St Andéol, de wijnmakerij aan de voet van het oude dorp Cairanne. Vandaag bestaan ze uit 25 ha, beplant met zeer oude Grenache en Mourvède stokken. De stenige grond ligt boven een dikke laag (gele, vervolgens blauwe) klei met een zeer hoog percentage kalk. Syrah en de witte druiven groeien op het koele oost tot noordoostelijke kwartaal, terwijl de Grenache en Mourvède genieten van de intense zon op het zuid tot zuidoostelijke kwartaal.

Er wordt uitsluitend organisch verbouwd, zonder pesticide of meststof. Druiven worden handgeplukt en de wijnen worden gebotteld zonder filtering.

De filosofie van L’ Oratoire werd beloond door vermeldingen in Le Guide Hachette, GaultMillau, ‘Les meilleurs vin de France’  de Revue Vin de France en Le Guide Parker. Mét notificatie van de zeer redelijke vraagprijs.
Openingsuren:


Maandag, Dinsdag en Woensdag: gesloten

Donderdag & Vrijdag 10u-12u en van 14u tot 18u

Zaterdag: 10u-12u en van 14u tot 17u

We Accept

BANK