Domaine Bouchié - Chatellier (Pouilly Fumé)

Domaine Bouchié - Chatellier


Gelegen aan de tegenovergestelde kant van de Loire van Sancerre, is ook appellation Pouilly Fumé bekend voor zijn frisse droge witte wijnen gemaakt van Sauvignon Blanc. Wijndomein Bouchié- Chatellier, gelegen in Saint Andelain, weet feilloos zulke ware Pouilly Fumé’s neer te zetten met krachtige citrus- en steenvrucht smaken, mineraliteit en een frisse zuurheid. 

Wijnmaker Arnaud Bouchié- Chatellier runt momenteel het familiedomein dat begin 20ste eeuw ontstond dankzij het huwelijk tussen de kinderen van 2 lokale wijndomeinen. De famiie bezit één van de beste gesitueerde wijngaarden van de Pouilly Fumé; 22 hectare op 265 m, blootgesteld aan zuid en west, gelegen op dezelfde heuvelzijde als de wijngaarden van het bekende Didier Dagueneau  landgoed. Terroir met de perfecte hoeveelheid klei en vuursteen (waaraan de Pouilly- Fumé zijn befaamde ‘gerookte’ smaak te danken zou hebben). De 30 tot 65 jarige wijnstokken worden traditioneel beheerd en zijn pesticide-vrij. De manueel geplukte druiven worden gevinifieerd in roestvrij stalen vaten met een zeer lichte filtratie.

 

De werkwijze en locatie van Bouchie- Chatellier heeft zijn vruchten afgeworpen, met een indrukwekkende prijzenkast tot gevolg.Openingsuren:


Maandag, Dinsdag en Woensdag: gesloten

Donderdag & Vrijdag 10u-12u en van 14u tot 18u

Zaterdag: 10u-12u en van 14u tot 17u

We Accept

BANK