Domaine Daniel Barraud (Bourgogne)

Domaine Daniel Barraud


Op de helling van de Vergisson rots, tegenover de Roche de Solutré, ligt Domain Barraud op een locatie erkend als ‘Grand Site de France’. Significant hoger gelegen dan Fuissé, rijpen de wijnen later en hebben ze vaker een meer solide structuur. Doch hebben Barrauds wijnen allen een eigen karakter. The Wine Advocate sprak lovend: “Barraud is ongetwijfeld een van de topproducenten van Pouilly- Fuissé. Hij knutselt superlative wijnen die het fijnste aanbod van de Côte de Beaune's grand cru wijngaarden evenaren of zelfs overtreffen.”


De familie Barraud maakt reeds sinds de 19de eeuw Grands Vins du Bourgogne. Het doel zijn wijnen die perfect het terroir weerspiegelen. Hiervoor laat Barraud zijn grond zoveel mogelijk onaangetast en bemest hij amper, opdat de wijnstok zijn voeding uit de rots zou halen. Geen onkruidbestrijding met chemische midelen, wel ploegen, gebruik van biologische producten en een perfect tijdstip van oogsten. Hierdoor ontstaat een duidelijkere typering van het individuele karakter van de wijngaard en vormen zich wijnen die blijven boeien dankzij het originele terroir. De gisting en rijping gebeurt op houten vaten.

La Revue du Vin de France vatte hun filosofie samen: “Les Barraud forment un couple idéal de vignerons travailleurs et perfectionnistes”.


De krachtige, rijke, Grand Vin Blanc Pouilly- Fuissé, gemaakt van Chardonnay, heeft zijn bijnaam ‘Goud van de Aarde’ niet gestolen. Verschillende varianten zijn beschikbaar, elk met een eigen identiteit overeenkomstig het specifieke parceel land waarvan de druiven afkomstig zijn.

Openingsuren:


Maandag, Dinsdag en Woensdag: gesloten

Donderdag & Vrijdag 10u-12u en van 14u tot 18u

Zaterdag: 10u-12u en van 14u tot 17u

We Accept

BANK