Echeverria

Echeverria


Gelegen in het wijnhart van Chili, de Curicó Vallei, wordt Viña Echeverria volledig beheerd door de Echeverria familie. De familie, oorspronkelijk afkomstig uit het Baskenland, vestigde zich in 1740 in Chili en is sindsdien prominent aanwezig in de druiventeelt en wijnmakerij. Hun eeuwenoude vakkennis mondt uit in een uitgebreide en gedegen know-how in het maken van wijn. Momenteel staan Roberto en Gloria Echeverria als President respectievelijk vice- President aan het hoofd van de coöperatie met hun telgen actief betrokken bij verschillende onderdelen, van wijngaard tot eindverbruiker.


De unieke natuurlijke omstandigheden in Chili (uitzonderlijke grond, ideale temperaturen, intens zonlicht en gesmolten sneeuw afkomstig van het Andes gebergte) in combinatie met de ligging van het wijndomein, is een garantie voor de productie van uitstekende druiven. Aangezien het domein zich meer richting het binnenland bevindt, heeft men gekozen voor rassen die perfect gedijen in het warme, droge klimaat.

Hun wijnstokken gaan terug tot 1900 en zijn Franse pre-philloxera onderstammen die rechtstreeks geplant zijn in de grond. Het management van de wijngaard wordt gekenmerkt door zng. ‘precision viticulture’ waarbij elke wijnstok nauwlettend wordt gesurveilleerd samen met zijn nabije externe factoren zoals de grond, het klimaat, etc. Tel daarbij het engagement om uitsluitend ecologisch te verbouwen en men komt tot kwaliteitsvolle, organisch gegroeide druiven.


Viña Echeverria werd in maart 2012 door de Berliner Wine Trophy verkozen als ‘Chilean Producer of the Year’.

Openingsuren:


Maandag, Dinsdag en Woensdag: gesloten

Donderdag & Vrijdag 10u-12u en van 14u tot 18u

Zaterdag: 10u-12u en van 14u tot 17u

We Accept

BANK